Renova la barana del teu balcó

30/09/2021 09:34h

En aquest tutorial us ensenyem com pintar la barana del teu balcó amb esprai de manera senzilla, ràpida i amb un acabat molt professional.

La barana de la balconada del nostre pis o de la nostra casa és una superfície subjecta a les inclemències climatològiques: fred, calor, pluja, l'impacte de el sol, vent, humitat i sequedat. A mesura que van passant els mesos el clima va canviant i la pintura ha d'aguantar totes aquestes variables.

De manera molt senzilla pintarem la barana del nostre balcó amb pintura en esprai. És fàcil d'utilitzar per qualsevol persona, acabarem la feina amb rapidesa i tindrem ganes de repetir per la satisfacció que l'esprai crea en l'usuari un cop usat.

A més, obtindrem un acabat professional. Primer, farem servir imprimació en esprai per preparar la superfície metàl·lica de la barana. En segon lloc, pintarem amb pintura acrílica RAL brillant Pintyplus Evolution. Finalment, barnizaremos amb vernís acrílic en esprai.

 

Què necessitem per pintar el balcó amb pintura en esprai?

imprimació, pintura i vernis en esprai

 

1. Netejar la superfície

En primer lloc i com sempre recomanem, és imprescindible preparar bé la superfície. Hem d'eliminar la brutícia perquè les pintures puguin fer la seva feina amb èxit. Amb un drap de microfibres i un netejador o alcohol de neteja serà suficient.

 

2. Imprimar la superfície de metall amb esprai

El metall és una superfície poc porosa que és fàcil de pintar amb esprai si sabem com s'ha de fer.

És recomanable emprimar qualsevol superfície metàl·lica abans de pintar sobre ella. El metall és molt poc porós i costa que la pintura s'adhereixi convenientment. La imprimació actua d'aquesta manera, assegurant l'adhesió de la pintura a la superfície.

A més, com és un metall exposat a la intempèrie, és recomanable utilitzar una imprimació anticorrosiva. D'aquesta manera evitarem que aparegui òxid per l'acció de la humitat o la pluja.

 imprimació

 

Pintyplus Tech Imprimació Universal en acabat blanc, granat o gris és perfecta: confereix el nivell d'ancoratge necessari i té unes excel·lents propietats anticorrosives. Cal deixar que s'assequi 48h abans de pintar. Polvoritzant en capes fines a uns 25 / 30cm de distància aconseguirem ancoratge, resistència, durada i protecció.

 

3. Pintar amb pintura en esprai sobre una barana metàl·lica

 

spray color

 

Per pintar, hem escollit el Spray Pintyplus Evolution en color RAL 8025 brillant pale brown.

Abans de polvoritzar barrejarem bé la pintura agitant enèrgicament el pot durant un minut. Després, pintarem a uns 25cm de distància aplicant capes homogènies i fines en sentit horitzontal i vertical o viceversa. Als pocs segons ja ens haurem convençut que pintar amb pintura en esprai Pintyplus Evolution és molt fàcil i està a l'abast de qualsevol usuari. Entre altres coses perquè cobreix en una sola capa i no degota.

Un cop haguem pintat la barana de metall amb pintura en esprai, deixarem assecar durant 15 minuts.

 

4. Protegir l'estructura metàl·lica amb vernís acrílic brillant en esprai

Com s'ha dit a el principi és necessari protegir correctament la barana de la balconada perquè està exposada a múltiples inclemències.

 

vernís spray 

El vernís acrílic potenciarà totes les qualitats de la pintura i l'imprimació: adherència, resistència, duresa, protecció i durada. El pulverizaremos a uns 25 o 30cm de distància. La distància de polvorització quan estem treballant a l'exterior varia segons el vent o altres condicions atzaroses. Barnizaremos sempre després que la pintura s'hagi assecat.

 

Fer el manteniment del teu balcó és molt fàcil amb els esprais de Pintyplus.

Haurem trigat molt poc en repintar al balcó, que ara tindrà un aspecte fantàstic. Haurà estat senzill i econòmic, més encara si comptem l'estalvi en temps.

 

esprais

acabat barana balcó

balcó acabat

 

Estalvia temps, esforç i diners utilitzant la pintura en esprai per al manteniment de les diferents superfícies del teu entorn.

 

I tu, T'atreveixes amb els esprais?

Si t'animes a provar-ho, puja una foto a Instagram del procés o el resultat i etiqueta'ns @optimusferreteria_es perquè puguem veure-ho :)

Producte afegit a la llista de desitjos