Crema de carbassa amb formatge blau

19/10/2020 16:03h

Cada vegada vénen més de gust els plats calentets, i més si és amb productes de temporada, com aquesta crema de carbassa. Has de provar-la!

 

INGREDIENTS PER A 4 RACIONS:

  • 1/2 carbassa
  • 1/2 ceba
  • 1 patata petita
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva verge extra
  • Formatge blau

 

ELABORACIÓ:

Pelarem i trossejarem la carbassa en cubs (amb molt de compte ja que és una mica dura)

Pelarem i trossejarem la  patata.

Pelarem i tallarem la ceba en juliana. (A tires)

Col·locarem l'olla a pressió a foc mitjà i tirarem l'oli d'oliva.

Quan estigui calent, hi afegirem la ceba i anirem remenant fins que estigui daurada.

Incorporarem la carabassa i la patata i cobrirem amb l'aigua.

Tancarem l'olla a pressió i pujarem el foc. Quan comenci a sortir vapor per la tapa, baixarem el foc i deixarem uns 8 minuts, que es cuini tot bé.

Passat aquest temps, apagarem el foc, retirarem l'olla i esperarem que surti tot el vapor per la vàlvula reguladora de pressió. Quan puguem obrir la tapa de l'olla, comprovarem que s'hagi guisat tot perfectament.

Podrem batre-ho directament a l'olla amb una batedora de mà o passar el contingut de l'olla a una batedora de got.

Afegirem una mica de sal i pebre negre i batrem fins aconseguir una bonica crema fina de color taronja.

Servirem la crema en els bols i posarem uns petits trossets de formatge blau per sobre, que amb la calor de la crema potenciarà encara més el seu sabor i acabarem amb una mica de pebre acabat de moldre.

 

I a gaudir d'un plat saludable i riquíssim!

 

*Es pot fer en una olla normal, l'unic que necessitarem més temps.

 

Si la proves, digue'ns què t'ha semblat! Pots ensenyar-nos com t'ha quedat pujant la foto a Instagram i etiquetant-nos: @optimusferreteria_es