Consells per a pintar casa teva

10/05/2019 10:46h

Tant la primavera com la tardor, són les estacions ideals per a pintar, ja que no fa ni molt fred ni molta calor. Et donem alguns consells bàsics per si vols animar-te a pintar i és la teva primera vegada.

 

Consells per aprendre a pintar

 

1- Protegir tot

Abans de començar a pintar cal preparar la zona. Treure aplics, quadres, mobles, protegir els marcs de les portes i finestres amb cinta de pintor, cobrir el sòl i els accessoris que no s'hagin pogut treure amb cartronsplàstic o paper.

 

2. Preparar la superfície

Comprovar que les parets i sostres estiguin en perfectes condicions, si tenen esquerdes o la pintura bufada cal rascar amb una espàtula i enmassillar, una vegada que la massilla estigui seca (mirar instruccions del fabricant) polir amb un tac o esponja de polir fi per igualar la paret.

Si la paret o sostre és porós aplicar una capa de segelladora, això ens facilitarà el pintat i evitarem gastar més pintura de la necessària.

 

como pintar

 

3. Començant a pintar

Obrir el pot de pintura i remoure amb un pal, vareta o barrejador de pintura, abocar la pintura en una cubeta amb reixa per poder introduir el corró i escórrer bé.

Es comença a pintar pel sostre, amb un pinzell es marquen les vores d'uns 15cm, cal mullar-poc i ràpid per no gotejar, passar el corró, fent pressió i en un sol sentit, perquè no quedin marques de les passades. És convenient utilitzar un mànec allargador o un andami o escala.

Ara toca pintar les parets, aconsellem una pintura monocapa amb una passada es suficient, si la pintura que ja hi ha a les parets es més fosca que el color que es vol pintar a sobre, serà necessari donar-li una altra capa.

El corró s'ha de netejar cada vegada que es canvii el color, o si no es farà servir durant una estona.

 

4. Detalls finals

Un cop acabat i sec. Retirar les cintes amb cura, rascar les possibles gotes que hagin caigut a terra amb un rascador. Netejar tot el que s'hagi pogut tacar. I ja es pot tornar a col·locar tots els aplics, mobles, etc.

 

Si vols saber més sobre bricolatge, manualitats, manteniment de la llar, cuina, etc.

No oblidis subscriure't al nostre Newsletter!